KONTAKT
ul. Wyspiańskiego 5
43-300 Bielsko-Biała
33 812 44 29
Wtorek 23 kwietnia 2019

Licznik odwiedzin od 2008 1240861

Patissier & Chocolatier - Mistrzowie Nauczycielom Zawodu


Projekt był unikalną okazją by nabyć profesjonalne umiejętności związane  z praktycznym funkcjonowaniem przedsiębiorstwa cukierniczego.

Praktyki odbywały się  w młodym i nowoczesnym przedsiębiorstwie cukierniczym T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. Podczas trwania praktyk uczestnicy zapoznali się z nowoczesnymi rozwiązaniami techniki stosowanymi w branży cukierniczej.

Nad doskonaleniem zawodowym  czuwało grono ekspertów na czele z Mistrzem Świata w cukiernictwie - Tomaszem Dekerem. 
Po zakończeniu udziału w  Projekcie uczestnicy uzyskali certyfikat poświadczający nabycie nowych umiejętności zawodowych.

W projekcie udział wzięły Pani Izabela Kownacka Niedoba, Beata Hojny, Alicja Graboń nauczycielki praktycznej nauki zawodu oraz Małgorzata Konstanty nauczyciel teoretycznej nauki zawodu.

Praktyki składały się z dwóch etapów: 5dniowego przygotowania do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku oraz 10 dniowych praktyk w zakładzie cukierniczym T.Deker Patissier & Chocolatier w Sopocie.

 


O NAS

Jesteśmy szkołą z długoletnią tradycją. Kształcimy ucznióww w zawodach gastronomicznych odwołując się do tradycji polskiego szkolnictwa zawodowego. Wizją naszej szkoły jest harmonijne wspódziałanie wszystkich organów szkoły, środowiska i pracodawców zmierzające do zapewnienia uczniowi warunków umożlliwiających zdobycie wiedzy i umiejętnościi do funkcjonowania w nowoczesnym społeczeństwie naszego kraju i zjednoczonej Europy.


Projekt "Budowa sieci szerokopasmowej dla miasta Bielska-Białej".

KONTAKT

SEKRETARIAT SZKOŁY

Technikum nr 8,
Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 8

ul. Wyspiańskiego 5
43-300 Bielsko-Biała

33 812 44 29 33 812 33 95
33 812 44 29

www.gastronom.edu.pl
mail: zsgih@op.pl