KONTAKT
ul. Wyspiańskiego 5
43-300 Bielsko-Biała
33 812 44 29
Wtorek 26 marca 2019

Licznik odwiedzin od 2008 1198537

PRAKTYKI ZAWODOWE

Harmonogram praktyk na rok szkolny 2015/2016

Galeria zdjęć

EGZAMIN PRAKTYCZNY W ROKU SZKOLNYM 2015/2016

Wykaz zakładów, z którymi współpracujemy w ramach prowadzenia praktyk zawodowych gastronomicznych

 

Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej na praktykach zawodowych i zajęciach praktycznych w klasach drugich i trzecich dla uczniów Technikum Zawodowego i we wszystkich klasach Zasadniczej Szkoły Zawodowej doskonalą umiejętności w zakresie produkcji potraw i obsługi konsumenta w renomowanych zakładach gastronomicznych na terenie Podbeskidzia, dużych miast Polski, miejscowościach nadmorskich oraz za granicą zgodnie z harmonogramem.

Aktualnie współpracujemy z blisko 60 podmiotami szkolącymi uczniów. Są to znane z dobrej kuchni eleganckie restauracje, popularne karczmy oraz nowoczesne stołówki. Wszyscy nasi uczniowie w toku kształcenia zapoznają się z gastronomią hotelową. Cenne doświadczenia zawodowe nabywają w hotelowych kuchniach, restauracjach, barach i kawiarniach. Poznają arkana profesjonalnej obsługi gastronomicznej bankietów, konferencji, seminariów i innych spotkań biznesowych i prywatnych, a także świadczenia usług cateringowych.

Dodatkowo młodzież z klas czwartych w ramach specjalizacji dietetyka, opieka nad ludźmi starszymi sporządza jadłospisy i przygotowuje posiłki dla ludzi starszych i chorych w kuchniach domów opieki społecznej i kuchniach szpitalnych.

Natomiast uczniowie z klas o profilu kelner w klasie czwartej w hotelowych barach przygotowują się do wykonywania zadań barmana i baristy. Opanowanie tych wszystkich umiejętności na praktyce w zakładach oraz w Szkole otwiera przed absolwentami perspektywy wykonywania ciekawej i absorbującej pracy w gastronomii.

Równolegle do praktyk zawodowych Szkoła organizuje uczniom zajęcia praktyczne w nowoczesnych WARSZTATACH SZKOLNYCH przy ul. Filarowej 50 na Sarnim Stoku w Bielsku-Białej oraz przy ul. Akademii Umiejętności 1a w budynku Miejskiego Zarządu Oświaty w Bielsku-Białej.

Miejsca praktyk wraz z linkami zamieszczone są poniżej - zachęcamy do odwiedzenia stron internetowych miejsc praktyk - będziecie lepiej przygotowani do podjęcia pracy.

Gastronomia Hotelowa

Hotel Sahara

 

 

 

 

to kameralny, przepiękny obiekt, godny polecenia na praktykę. Mamy sposobność pracować w miejscu zaprojektowanym z myślą o najbardziej wymagających gościach, pragnących spędzić czas w miłej atmosferze.
Goszcząc w Restauracji Sahara można  delektować się kompozycją dań kuchni polskiej, w połączeniu z daniami kuchni europejskiej oraz regionalnej, które zaspokoją wymagania nawet największych smakoszy. Bar hotelowy poleca egzotyczne drinki, klasyczne napoje i wyśmienite przekąski.
www.hotelsahara.pl

Hotel Papuga w Wapienicy

 

 


W obiekcie znajdują się restauracja a la carte, sala bankietowa na 100 osób, sala bankietowa VIP dla 25 osób i CafeBar. Restauracja w Papuga Park Hotel to doskonałe miejsce dla wszystkich miłośników dobrej kuchni. Wnętrza zaprojektowane w stylu śródziemnomorskim, w pastelowych kolorach i z niebanalnymi dekoracjami sprawiają, że chwile spędzane w restauracji są przyjemne. To idealne miejsce na praktykę dla uczniów preferujących obiekty, w których panuje domowa atmosfera.
www.papuga.pl

Hotel Ibis Styles

 

 

 

Hotel z 133 pokojami należy do grupy Accor, której obiekty hotelowe zlokalizowane są na całym świecie. Głównymi jego atutami są komfort oraz dogodna lokalizacja. Hotel znajduje się przy trasie Katowice-Żywiec, co gwarantuje gościom łatwy dojazd do międzynarodowego Portu Lotniczego Katowice w Pyrzowicach oraz Portu Lotniczego Kraków-Balice (ok. 90 km). Hotel jest idealną bazą do wycieczek w Beskidy, do Krakowa, Wadowic, Oświęcimia i wielu innych miejsc w południowej Polsce. Restauracja oferuje potrawy kuchni polskiej i międzynarodowej, przyrządzane według oryginalnych receptur, zgodnie z najlepszymi polskimi tradycjami oraz najnowszymi światowymi trendami.

Wirtuozeria

 

 


Ukryty wśród urokliwych ścieżek spacerowych i malowniczej zieleni lasów jest doskonałym miejscem na rodzinny wypoczynek, imprezę firmową, szkolenie czy konferencję.
Odwiedzając hotel nie sposób nie skorzystać z usług Restauracji WIRTUOZERIA, serwującej dania kuchni śródziemnomorskiej oraz tradycyjne polskie potrawy. Wyszkolona kadra przygotowuje i dowozi we wskazane przez klientów miejsca zarówno drobne przekąski w ramach przerwy kawowej, jak i kilkudaniowe posiłki oraz wykwintne przysmaki na wystawne przyjęcia. Pod jej okiem doskonalą  umiejętności nasi uczniowie.
www.hotelnabloniach.pl 

Hotel Klimczok w Szczyrku

 

 

 

Praca hotelu czterogwiazdkowym, który oddaje do dyspozycji swoich gości 125 pokoi i 8 apartamentów, dla 400 osób to dla naszych uczniów prawdziwe wyzwanie. Przyszli adepci sztuki kulinarnej pracują pod okiem doświadczonego szefa, kelnerzy dbają o wystrój stołów w Restauracji Impresja, a umiejętności barmańskie szlifują w Szkockim Pubie Highlander. W elegancko urządzonej RESTAURACJI "IMPRESJA" pomieści się  jednocześnie 290 osób (150 osób na I poziomie i 140 osób na II poziomie).
www.klimczok.pl

Hotel Alpin w Szczyrku


 


Hotel usytuowany jest w samym centrum Szczyrku tuż obok nowo powstałego rynku oraz spacerowego deptaku. Do dyspozycji Gości jest przytulna stylowa Sala Restauracyjna, a  także  trzy sale: VIP, Kominkowa i Multimedialna  posiadające bezpłatne stałe łącze z Internetem (WiFi).
Praktykant w hotelu nabywa umiejętności organizacji  przyjęć według uznania klienta gdyż oprawę wizualną oraz bogate menu dowolnie modyfikuje się tak aby sprostać oczekiwaniom wszystkich Gości w obiekcie oraz w ramach usług cateringowych.
www.hotel-alpin.pl

Hotel Elbrus w Szczyrku

 

 

 

Oferuje 110 miejsc hotelowych w komfortowo wyposażonych pokojach 1 i 2-osobowych. Hotelową restaurację KABARDO cechuje wspaniałą aranżacja wnętrz i profesjonalna obsługa, która sprawia., iż panuje tu niepowtarzalna atmosfera i wyjątkowy klimat. Restauracja oferuje mieszankę stylów z różnych zakątków Polski , Europy i Świata z domieszką nowoczesności co popularnie nazywamy kuchnią ,,Fusion". Restauracja oraz lobby bar to idealne miejsce do organizacji zarówno spotkań prywatnych jak i biznesowych.
www.hotel-elbrus.pl

Centrum Kongresów i rekreacji "Orle Gniazdo" w Szczyrku

 

 

 

Popracować  u stóp Klimczoka na wysokości 600 m.n.p.m, z widokiem  na pasmo Beskidu Śląskiego wraz z jego najwyższym szczytem - Skrzyczne - to gratka. Wtopione w naturalny krajobraz pięknej beskidzkiej przyrody Orle Gniazdo tworzy doskonałe warunki do aktywnego spędzenia urlopu, czy połączenia spraw służbowych z wypoczynkiem.
Obiekt dysponuje przestronną Restaurację, która może ugościć jednorazowo nawet 600 osób, Salą Bankietową, gdzie serwowane są dania a' la carte kawiarnią z dyskoteką oraz drink barem Bacardi.
www.orle-gniazdo.pl

SPA Hotel Jawor ****

 

 

 

GÓRSKA OAZA WYTCHNIENIA OD CODZIENNOŚCI ... Malowniczo wkomponowany w górskie, beskidzkie plenery SPA to miejsce wyjątkowe, oaza spokoju dla każdego tęskniącego za ciszą, harmonią, relaksem i tym wszystkim, co dodaje sił i energii. Eleganckie wnętrza hotelu zostały harmonijnie skomponowane w najmniejszych detalach, tworząc ciepły i wyjątkowy klimat.Na praktykach uczniowie pracują w Restauracji Ogrodowej dla 120 osób, Restauracji Witrażowej dla 90 osób, na sali bankietowej na 200 osób oraz kawiarence w głównym holu.
www.spahoteljawor.pl

Hotel Gołębiewski w Wiśle

 

 

 

Hotel usytuowany jest na stoku Bukowej (713 m n.p.m.) w północnej części miasta na prawym brzegu Wisły podejmuje przeszło 1400 gości! Praca w nim jest dla praktykantów wyróżnieniem.
Kuchnia Hotelu słynie z doskonałych dań kuchni polskiej jak również europejskiej, od najbardziej wyszukanych potraw poprzez kuchnię regionalną aż do oferty dla najmłodszych. Do wyboru Gości są aż cztery restauracje.
www.golebiewski.pl

Hotel Belweder *****

 

 

 

Hotel to nowoczesny i ekskluzywny pięciogwiazdkowy obiekt usytuowany na zboczu Góry Równicy, wśród gór i lasów w uzdrowiskowej części Ustronia, w samym centrum Beskidów.
Nasi uczniowie przygotowują w nim dania kuchni polskiej, w tym regionalne oraz kuchni europejskiej serwowane później w Restauracji Bourbon. Natomiast znajdujący się w przytulnym zakątku hollu recepcyjnego Bar Dzienny "Romans" oferuje szeroki asortyment aromatycznych kaw, herbat, drinków i deserów.
www.hotelbelweder.pl

Hotel Jan III Sobieski **** w Warszawie

 

 

 

Hotel jest znany ze znakomitej kuchni, w której obok dań przyrządzanych według tradycyjnych polskich receptur, serwowane są potrawy przygotowane zgodnie z nowoczesnymi trendami kuchni międzynarodowej. Szeroki wybór dań obejmuje zarówno potrawy regionalne, jak również specjały kuchni różnych narodów. Nasi praktykanci mieli w nim niepowtarzalną okazję pracować pod okiem Pana Roberta Sowy, doświadczonego szefa znanego z wielu programów telewizyjnych, który gościł w Szkole wielokrotnie.
www.sobieski.com.pl

Hotel Swing w Krakowie

 

 

 

Czterogwiazdkowy hotel Swing znajduje się w cichej części Krakowa i oferuje nowoczesne wnętrza, zaplecze spa oraz pokoje z bezpłatnym dostępem do Internetu. Do obiektu przynależy krakowski park wodny. Śniadanie w formie bufetu serwowane jest codziennie w hotelowej restauracji Quickstep, która specjalizuje się w tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej. Na filiżankę kawy Goście mogą się wybrać do kawiarni Lobby Cafe. Praca w tym obiekcie to prawdziwa gratka dla naszych uczniów.
www.hotelswing.pl

Hotel Qubus

 

 

 

Czternasty obiekt sieci Qubus Hotel mieści się w samym centrum Bielska-Białej, w nowoczesnym kompleksie handlowo-usługowym Sfera. Uczniowie pracują w kuchni eleganckiej restauracji 4Elements, w której serwowane są potrawy zarówno kuchni międzynarodowej, jak i tradycyjnej polskiej.

www.qubushotel.com

Pałac Kotulińskich

 

 

 

Pałac Kotulińskich to XVIII-wieczny zespół pałacowo-parkowy usytuowany w dzielnicy Bażaniec w Czechowicach-Dziedzicach.

Restauracja Pałacowa, znajduje się w głównym budynku Pałacu i oferuje tradycyjne dania kuchni polskiej w połączeniu z elementami kuchni europejskiej. O Państwa podniebienia dbają najlepsi kucharze. Letnie, smakowite warzywa, jesienne, dojrzałe w smaku owoce i wiosenne, pełne świeżości nowalijki znalazły miłośników wśród naszych najbardziej wymagających Gości. Wszystkie potrawy przyrządzane są tuż przed podaniem, w ten sposób zachowują wyjątkowy smak i aromat.

www.palackotulinskich.pl

Piaskowy Hotel*** w Pszczynie

 

 

 

Restauracja Kameralna i Drink Bar Cafe w Hotelu Piaskowy *** to nastrojowe miejsca, które sprzyjają zarówno kameralnym, jak i biznesowym spotkaniom.

Szef Kuchni Restauracji Kameralna, wraz ze zmieniającymi się porami roku, przygotowuje specjalne propozycje dań sezonowych, które są inspirowane owocami i warzywami najlepszymi w danym okresie. Każdy miłośnik dobrej kuchni znajdzie tu coś dla siebie! Restauracja Kameralna doskonale sprawdza się, jako miejsce do organizacji bankietów, przyjęć okolicznościowych czy spotkań biznesowych. 

www.hotelpiaskowy.pl www.restauracjakameralna.pl

Hotel Wróblówka

 

 

 

W restauracji podawane są dania kuchni kwintesencjonalnie polskiej, podanej w zupełnie nowatorski sposób.
Kucharze pasjonaci sprawiają, że wszystkie dania są zaskakujące – zarówno w samym podaniu, jak i w ilości smaków – co gwarantuje pomysłową, wręcz bajeczną w swoich nieoczekiwanych zestawieniach całość.
Dużą uwagę przywiązuje się do polskich produktów najwyższej jakości, świeżych ziół. Elementy nowoczesnych technik wzbogacają bazowe tradycyjne polskie przepisy.
www.wroblowka.com.pl

Hotel President

 

 

 

W tradycje Szkoły wpisana jest współpraca z Hotelem President zlokalizowanym w samym sercu miasta Bielska-Białej, którego jest najlepszą wizytówką. Hotel President w Bielsku-Białej to miejsce bardzo wyjątkowe. Już od 118 lat hotel podejmuje gości, którzy doceniają fascynującą mieszankę historii i komfortu.Hotel i restauracja mieszczą się w zabytkowym budynku z XIX wieku- perłą architektury neorenesansowej i dumą mieszkańców miasta.
Szef Kuchni Restauracji Renaissance  jest w stanie zadowolić najbardziej wymagające podniebienia gości.
www.hotelpresident.pl

Dworek New Restaurant

 

 

 

Dworek New Restaurant jest miejscem wyjątkowym, którego wnętrza przenika historia i tradycja miejsca, a wypełnia współczesny styl. Restauracja oferuje wyborną kuchnię, ze smakiem łącząc światowe trendy kulinarne z polską tradycją. Najwyższej jakości składniki sezonowe, własne wypieki oraz wędliny są chlubą Restauracji.

dworekbielsko.pl

Dwór w Świętoszówce

 

 

 

Dwór Świętoszówka to jedno z tych miejsc na kulinarnej mapie Polski, które trzeba koniecznie odwiedzić. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.
Część restauracyjna Dworu Świętoszówka, to idealne miejsce, gdzie można w ciepłych, przytulnych wnętrzach delektować się wykwintnymi daniami kuchni staropolskiej i śródziemnomorskiej.
Elegancka sala bankietowa to niezwykłe miejsce na celebrowanie wszystkich ważnych wydarzeń.
W przytulnych wnętrzach Dworu Świętoszówka można delektować się wykwintnymi daniami kuchni staropolskiej oraz śródziemnomorskiej. Aromatyczna i lekka kuchnia śródziemnomorska jest pasją tamtejszego szefa kuchni, a dania kuchni staropolskiej oparte są na tradycyjnych przepisach.
www.dworswietoszowka.pl

Folwark

 

 

 

W restauracji podawane są dania tradycyjnej kuchni polskiej oraz przysmaki kuchni europejskiej a wszystko serwonane jest w nastrojowych wnętrzach.

To jedyna restauracja, która oferuje możliwość przyprowadzenia ze sobą ukochanego pupila.

www.folwark.bielsko.pl

Casa di Fulvio et Maria Viola

 

 

 

Restauracja Casa di Fulvio et Maria Viola po kuchennej rewolucji. W ciągu kilku tygodni jej właściciele zmienili wszystko - od nazwy lokalu, kończąc na jego wystroju. Pani Magda Gessler wprowadziła nową kartę dań z potrawami, które cieszą się największym uznaniem klientów.

www.facebook.com/casa.di.fulvio.maria.viola

Restauracja Lawenda

 

 

 

U nas można posmakować świata.

Restauracja Lawenda to magiczne miejsce, urzekające miłą atmosferą, doskonałą kuchnią i bogatą kolekcją wykwintnych win, wśród których nowością są wina z upraw ekologicznych.
To miejsce nadające się zarówno na bussines lunch, rodzinną uroczystość i romantyczną kolację.
Uczniowie szkolą się w niej w zakresie organizacji przyjęć okolicznościowych, obsługi indywidualnego klienta, a także imprez cateringowych.

www.restauracjalawenda.pl

Restauracja American Dream

 

 

 

Uczniowie mają niecodzienną  okazję aby  zapoznać się z bogactwem smaków różnych potraw z krańców Ameryki i Meksyku.
Beskidy, kraina niezliczonych szlaków górskich, które latem zachęcają do pieszych wędrówek, a zimą do narciarskich szusów. Kraina, która wiosną daje świeże tchnienie źródłom licznych strumieni, a jesienią syci oko pełną paletą barw bogatego drzewostanu.
Liczne karczmy wkomponowane są w pejzaże urokliwego Podbeskidzia stąd obecność naszych uczniów w takich obiektach na atrakcyjnych praktykach zawodowych.

www.american-dream.pl

Karczma Rogata

 

 

 

zaprasza wszystkich podróżnych i zasiedziałych, smakoszy i estetów kulinarnych, samotnych i tych z rodzinami, głodnych i spragnionych - nie tylko nowych wrażeń. Zapraszamy miłośników kur, wieprzów, wołów a także leśnych stworów rozmaitych, doskonałymi sposobami przyrządzanych. 
W naszym menu znajdziecie bogaty wybór dań i napojów. W urokliwej atmosferze drewnianej karczmy, dania i napitki wyborne pozwolą zapomnieć o smutku, zmęczeniu a może nawet porze roku.

www.karczma.bielsko.pl

Karczma Ochodzita w Koniakowie

 

 

 

Przy dźwiękach melodii góralskiej serwowane są w niej potrawy regionalne:
- oscypki,- placki z blachy,- maślanka,- swojski chleb żytni,- prażuchy ze skwarkami 
- "kubuś koniakowski". 
a także  dania Kuchni Polskiej. Dania przygotowuje zespół doświadczonych kucharzy, a obsługa ubrana jest w tradycyjne stroje koniakowskie, co jest niewątpliwym atutem stwarzającym ten naturalny klimat Karczmy, który decyduje o tym, że powraca się tu często.

www.ochodzita.com.pl

PRAKTYKI ZAWODOWE W ZAKŁADACH PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

Od czterech lat w Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej uczniowie mają możliwość zdobywać wykształcenie w zawodzietechnik technologii żywności. Kierunek ten daje perspektywy atrakcyjnej pracy w zakładach przemysłowych branży spożywczej, dystrybucji surowców do produkcji żywności oraz pracy w branży handlowej, gdzie niezbędna jest dobra znajomość asortymentu towarów.

Praktyki zawodowe pomogą uczniom zdobyć następujące kwalifikacje: produkcja wyrobów cukierniczych,  produkcja wyrobów mięsnych i tłuszczowychorganizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych.

Zajęcia w ramach praktyk przemysłowych odbywają się w wiodących w tej branży Zakładach Mięsnych DOBIJA w Żywcu,  KANIA w Pszczynie MICHALEC i w Bielsku-Białej oraz Rzeźnictwo i Handel - KAPECKI w Kozach.

Ponadto uczniowie szkolą się w słynących z dobrych wyrobów piekarsko-ciastkarsko-cukierniczych zakładach EURO pana WykrętaZakładach Produkcyjno-Handlowych PRODETCukierni JedynaCukierni Fantazja w Bielsku-Białej, Ciastkarni pana Mrowca w Jaworzu.

Doskonałą bazą szkoleniową jest także Centrum Handlowe AUCHAN w Bielsku-Białej z uwagi na dobrze prosperujące w nim działy produkcji mięsa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich.

Bazę szkoleniową sukcesywnie powiększamy. Ściśle współpracujemy z Cechem Rzemiosł Spożywczych i Małej Przedsiębiorczości w Bielsku-Białej, który zrzesza większość zakładów branżowych.

Harmonogram praktyk zawodowych na rok szkolny 2015/2016

Lp.

Klasa

Termin

Ilość tygodni

1.

2KL

05.10.15r. - 30.10.15r.

4

2.

3TŻ1
technik żywienia i usług gastronomicznych

11.01.16r. - 29.01.16r.
młodzież ma ferie 15.02.-26.02.16r.

3

3.

3TŻ2
technik żywienia i usług gastronomicznych

01.02.16r. - 19.02.16r.
młodzież ma ferie 22.02.-04.03.16r.

3

4.

2TŻ1, 2TŻ2, 3KL
technik żywienia i usług gastronomicznych

25.04.16r. - 20.05.16r.

4

5.

2 TT technik technologii żywności
3 TT technik technologii żywności

25.04.16r. - 20.05.16r.

09.05.15r. - 03.06.15r.

4

4

powrót do góry strony >>

EGZAMIN PRAKTYCZNY W ROKU SZKOLNYM 2015/2016

Harmonogram egzaminu K161 sesja styczeń-luty
Część pisemna 60 minut 14.01.16r. godz. 10.00


sala

Klasa/symbol i nazwa kwalifikacji

Ilość zdających

Nr 6

3TT/ T.04 Produkcja wyrobów cukierniczych

16

Nr 8

3TT/ T.05 Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych

8

Nr 8

4TŻ/ T.06 Sporządzanie potraw i napojów

4

Nr 8

3ax/ T.06 Sporządzanie potraw i napojów

5

Część pisemna 60 minut 14.01.16r. godz. 12.00


sala

Klasa/symbol i nazwa kwalifikacji

Ilość zdających

9 gimnastyczna

4TŻ2 /T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

30

Nr 2

4TT /T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

12 /7 masaży + 5 cukierników/

Nr 4

4KL / T.10 Organizacja usług gastronomicznych

21

Nr 6

4TŻ1 /T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

16

Nr 7

4TT/ T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

18 pozostali cukiernicy

Nr 8

4TŻ1/T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

16

Część praktyczna 15.01.16r. godz. 13.00


Sala/miejsce egzaminu

Klasa/symbol i nazwa kwalifikacji

Forma i czas trwania egzaminu [minut]

Ilość zdających

9 gimnastyczna

4TŻ2 /T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

d -150

30

Nr 2

4TT /T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

d -180

12 /7 masaży + 5 cukierników/

Nr 4

4KL / T.10 Organizacja usług gastronomicznych

d -150

21

Nr 6

4TŻ1 /T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

d - 150

16

Nr 7

4TT/ T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

d - 180

18 pozostali cukiernicy

Nr 8

4TŻ1/T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

d - 150

16

 

Część praktyczna klasa 3TT T.04 19.01.16r.-21.01.16r.godz. 12.00 lub 16.00
Część praktyczna klasa 3TT T.05 29.01.16r.godz. 12.00 lub 16.00

Warsztaty szkolne

3TT/ T.04 Produkcja wyrobów cukierniczych

w - 150

17

Rzeźnictwo i Handel – Kapecki Kozy 
ul. Jaworowa 3

3TT/T.5 Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych

w - 150

8

d- dokumentacja
w-wykonanie

powrót do góry strony >>

O NAS

Jesteśmy szkołą z długoletnią tradycją. Kształcimy ucznióww w zawodach gastronomicznych odwołując się do tradycji polskiego szkolnictwa zawodowego. Wizją naszej szkoły jest harmonijne wspódziałanie wszystkich organów szkoły, środowiska i pracodawców zmierzające do zapewnienia uczniowi warunków umożlliwiających zdobycie wiedzy i umiejętnościi do funkcjonowania w nowoczesnym społeczeństwie naszego kraju i zjednoczonej Europy.


Projekt "Budowa sieci szerokopasmowej dla miasta Bielska-Białej".

KONTAKT

SEKRETARIAT SZKOŁY

Technikum nr 8,
Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 8

ul. Wyspiańskiego 5
43-300 Bielsko-Biała

33 812 44 29 33 812 33 95
33 812 44 29

www.gastronom.edu.pl
mail: zsgih@op.pl