Lekcja otwarta "Tradycje wigilijne w kuchni polskiej oraz w innych krajach europejskich"

8 grudnia 2011 r. odbyła się lekcja otwarta poprowadzona przez mgr Alicję Graboń z uczniami klasy 4TK. Celem lekcji było poszerzenie wiedzy na temat tradycji i zwyczajów bożonarodzeniowych Polski i wybranych krajów Europy oraz doskonalenie umiejętności z zakresu nakrywania stołów, obsługi gości i dekorowania potraw.

W toku lekcji uczniowie przygotowywali dwanaście smakowitych potraw wigilijnych: barszcz czerwony, uszka z pieczarkami, karp smażony, kutia, pierogi z kapustą i grzybami, kluski z makiem, śledź w śmietanie, strucla makowa, pierniczki, paszteciki, kapusta z grochem oraz kompot z suszu.

Oprac. Kinga Baścik

<< powrót do góry

Wydarzenia
2011/2012
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych