Konkurs "Wieprzowina w roli głównej"

III miejsce ucznia Zasadniczej Szkoły Zawodowej

W dniu 29 marca 2012 w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Wiśle odbył się konkurs dla uczniów Zasadniczych Szkół Zawodowych pt."Wieprzowina w roli głównej", naszą szkołę reprezentował Karol Pomuła uczeń kl.2x ZSZ.

Celem konkursu było rozbudzenie w uczniach kreatywności i pomysłowości   w sporządzaniu potrawy oraz sprawdzenie wiedzy i umiejętności gastronomicznych.

Zadaniem konkursowym było przygotowanie zgodnie ze sztuką kulinarną zestawu potraw z surowców przygotowanych przez organizatorów. Uczeń bardzo dobrze poradził sobie z tym wyzwaniem , sporządził zestaw obiadowy składający się z kremu z brokułów , klusek śląskich , karczku duszonego z  leśnymi grzybami i tradycyjnej surówki z kapusty. Ucznia do konkursu przygotowywała mgr Beata Hojny.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Oprac. Kinga Baścik

GALERIA ZDJĘĆ:

<< powrót do góry

Wydarzenia
2011/2012
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych