III EDYCJA KONKURSU DLA ZASADNICZYCH SZKÓŁ ZAWODOWYCH W WIŚLE

II MIEJSCE DLA UCZENNICY DOMINKI SUCHY

W dniu 18 kwietnia 2013 r. w Zespole Szkól Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle odbył się III Międzyszkolny Konkurs dla Zasadniczych Szkół Zawodowych "GOTUJ z PASJĄ". W konkursie wzięło udział 17 uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii. Uczniowie mieli za zadanie napisać plan działania, a następnie przygotować zakąskę zimną i danie zasadnicze z kuchni śląskiej. Rywalizacji w konkursie podjęły się:

- Dominika Suchy uczennica kl. 2a, zdobywczyni 2 miejsca, przygotowywana przez mgr Alicje Graboń,

- Ewelina Biegun uczennica kl. 2ax, przygotowywana przez mgr Beatę Hojny,

- Joanna Handzel uczennica kl. 2ax, przygotowywana przez mgr Ewę Hess-Rykała.

Uczennice naszej szkoły wypadły bardzo dobrze i zostały nagrodzone dyplomami.

Celem konkursu było promowanie szkolnictwa zawodowego, promocja kuchni regionalnej, bardzo ważnego produktu turystycznego Śląska Cieszyńskiego. Profesjonalne jury, oceniające m.in. jakość zaprezentowanych potraw, sposób wykonania oraz smak, pracowało w składzie:

Carlos Gonzalez Tejera - ekspert kulinarny Stalgast (przewodniczący)

Wiesław Wróblewski - prezes Stowarzyszeni Beskidzkie Smaki

Witold Abratański - szef kuchni Rancho pod Strusiem

Ryszard Burawa - szef kuchni American-Dream

Teri Aryel - szef kuchni z Francji

Skład jury świadczy o bardzo wysokim poziomie konkursu.

Gratulujemy naszym uczennicom i życzymy dalszych sukcesów. 

Opracowała: mgr Beata Hojny

<< powrót do góry

Wydarzenia
2012/2013
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych