Elegancki bankiet z okazji uzyskania Certyfikatu

"Przedszkole Promujące Zdrowie"

Przedszkole nr 44 prowadzi innowacyjny program "Dieta eliminacyjna dla dzieci chorych na nietolerancję i alergię pokarmową". Dzięki programowi do przedszkola mogą uczęszczać dzieci wymagające diety bezmlecznej, bezglutenowej, niskobiałkowej, ubogo antygenowej   oraz innych. Dietetyk przygotowuje indywidualne jadłospisy dla dzieci, a nauczyciele podczas zajęć dydaktycznych kształtują prawidłowe nawyki żywieniowe wychowanków.

Gratulujemy cennego  programu oraz Certyfikatu!!!

Pełnowartościowe dania bankietowe m.in. zupę dyniową z prażonym słonecznikiem, pierogi z soczewicą, sałatkę z makaronu razowego z suszonymi pomidorami i wiele innych przygotowali uczniowie klas 1a, 2ax oraz 3TK wraz ze swoimi nauczycielami - kierownikiem warsztatów szkolnych, panią Teresą Bijok, nauczycielami przedmiotów gastronomicznych, Ewą Hess-Rykałą, Barbarą Ormaniec.

Odświętny stół przygotowali uczniowie klasy 2a z panią Kingą Baścik, a gości obsługiwała klasa 2ax pod czujnym okiem wychowawczyni Ewy Hess-Rykały.

Opracowała: mgr Kinga Baścik

<< powrót do góry

Wydarzenia
2012/2013
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych