Wycieczka zawodowa do Szczyrku

W dniu 25 października 2012 roku uczniowie klasy 2a wraz z wychowawczynią Kingą Baścik i panią Dorotą Adamus odbyli wycieczkę z zawodową do Szczyrku, gdzie odwiedzili zakłady gastronomiczne sieci otwartej: Hotel Klimczok****, Hotel Alpin***** oraz kameralną restaurację Markus.

Uczniowie zostali bardzo miło przyjęci przez szefów kuchni i menagerów obiektów. Obejrzeli kuchnie, sale konsumenckie oraz pokoje hotelowe. Profesjonalni szefowie kuchni szczegółowo opowiadali o niezliczonej ilości obowiązków zawodowych , o  odpowiedzialności  i etyce zawodu  oraz wymaganiach jakie muszą spełniać młodzi kucharze na początku drogi zawodowej.

Dla uczniów klasy 2a to była bardzo cenna lekcja, w toku której mogli skonfrontować swoją wiedzę, umiejętności i wyobrażenia o zawodzie kucharza z rzeczywistym stanem.

Oprac. Kinga Baścik

 

<< powrót do góry

Wydarzenia
2012/2013
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych