Krótka, kulinarna podróż po Europie
czyli lekcja dla Gimnazjalistów

W piątek,  7 marca 2014 r. odbył się Dzień Otwarty.  Naszą szkolę odwiedziło ok. 400 gimnazjalistów. Uczniowie klas 1 i 2  Zasadniczej Szkoły Zawodowej  realizujący praktyki w warsztatach szkolnych,  przygotowali dla gości kulinarną podróż po  czterech krajach europejskich.

Gimnazjaliści mieli okazję poznać receptury, sposoby sporządzania oraz zdegustować typowe włoskie risotto, english breakfast, pyszności czekoladowe rodem z Belgii  oraz nasze, beskidzkie duszonki.
Uczniowie gimnazjów chętnie sprawdzali swoją wiedzę z zakresu gastronomii, biorąc udział w quizie  kulinarnym.

Zapraszamy do naszej szkoły!

Oprac. Kinga Baścik

<< powrót do góry

 

Wydarzenia
2013/2014
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych