Konkurs cukierniczy

W dniu 11 marca 2015 uczennica klasy 2 TT, Anna Płonka reprezentowała naszą szkołę w konkursie cukierniczym zorganizowanym przez Cech Rzemiosł Spożywczych i Małej Przedsiębiorczości w Bielsko-Białej.

Celem konkursu była prezentacja umiejętności uczniów, podniesienie poziomu kształcenia zawodowego oraz rozpropagowanie zawodu cukiernika.

Zadaniem uczestników było wykonanie tortu o tematyce "WIOSNA". Do rywalizacji stanęło 8 uczniów reprezentujących zakłady cukiernicze.

Jury oceniało wygląd i technikę wykonania tortu, estetykę wykonania i prezentacji , organizację stanowiska pracy oraz umiejętność omówienia wykonanego tortu.

Ania Płonka przygotowała trójwarstwowy tort czekoladowy ozdobiony masą marcepanową. Jej praca została wyróżniona i nagrodzona  III miejscem.

Bardzo dziękujemy właścicielom Restauracji "Bartek" za zaproszenie na konkurs, współpracę oraz pomoc merytoryczną i finansową w przygotowaniach do konkursu.

Izabela Kownacka - Niedoba

<< powrót do góry

Wydarzenia
2014/2015
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych