TRZECI ZŁOTY DURSZLAK, czyli SUKCES NASZYCH UCZNIÓW

Sobota 06 czerwca 2015 była wyjątkowo słoneczna i upalna, pełna wrażeń i emocji, a przede wszystkim aromatyczna i smaczna. Na wiślańskim Placu Hoffa odbywała się X edycja Festiwalu "Śląskie Smaki". Celem konkursu było kultywowanie i propagowanie kuchni naszego regionu.  W trakcie kulinarnych zmagań w szranki stanęły drużyny: profesjonalnych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów.

 

 

Naszą szkołę reprezentowały trzy drużyny: Paula & Dima, Chłopaki z Gastronoma oraz Ekipa - Agata i Piotr. Młodzi adepci sztuki kulinarnej ujęli jury nowatorskim podejściem do tradycyjnych dań śląskich, perfekcyjną organizacją pracy oraz niezwykłym zmysłem estetycznym.    

Laureatami jubileuszowego Festiwalu Śląskie Smaki zostali Paulina Pustelnik    ( kl. 3 TŻ1) i Dimitri Petrov (kl. 3AX). Trzecią lokatę zdobyli Krystian Masny (kl. 2AX) i Jakub Kućka ( kl.2 TŻ). Agata Kędzior i Piotr Czarny ( kl.2 TŻ1) uplasowali się tuż za podium.

Gratulacje i życzenia dalszych sukcesów!
Oprac. Kinga Baścik

 

<< powrót do góry

Wydarzenia
2014/2015
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych