SUKCES UCZNIÓW W MISTRZOSTWACH W PRZYRZĄDZANIU POTRAW Z KARPIA

Na dwa dni skoczowski rynek zamienił się w rybną stolicę. Tutaj w dniach 18 i 19 września 2015 r. trwały XIII Regionalne Dni Rybactwa.  W ramach imprezy odbywały się panele naukowe, pokazy i konkursy kulinarne, zabawy dla najmłodszych  oraz  degustacje smakowitych ryb. W  Mistrzostwach w Przyrządzaniu Potraw z  Karpia dla Uczniów Szkół Gastronomicznych naszą szkolę reprezentowały dwie ekipy: Krystian Masny i Piotr Kućka oraz Filip Kopeć  i  Marcel Momot.

Aranżacja dania, doskonały smak i kunszt kulinarny, jaki zaprezentowali  Krystian Masny z klasy 3AX ZSZ i Piotr Kućka z klasy 3TŻ1 został doceniony przez  jury konkursowe i uczniowie zdobyli  zaszczytne I miejsce.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Program Regionalnych Dni Rybactwa był bardzo atrakcyjny i wymagał współdziałania wielu osób. Nasi uczniowie - wolontariusze z klas 3TŻ1 i 4TK serwowali potrawy  i  pomagali w obsłudze technicznej.

Serdecznie dziękujemy za zaangażowanie.

Oprac. Kinga Baścik

<< powrót do góry

Wydarzenia
2015/2016
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówią o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatności
Zespół Gastronimicznych i Handlowych