Sałatka pieczarkowa

 

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

Pieczarki konserwowe
Jaja
Ser żółty
Szczypiorek lub koperek
Majonez
Ogórek konserwowy
przyprawy

słoik duży
Szt.
Kg
Szt.
kg
słoik duży

1
3
0,25
1
0,15
1

Sałatka z selera
(na lekko słodko)

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

seler konserwowy
seler ¶wieży
Rodzynki lub ¶liwki suszone
Orzechy włoskie
Jabłko lub melon
majonez
przyprawy
Można dodać kukurydzę

słoik
kg
kg
kg
kg
kg

puszka

1
1
0,10
0,20
0,60
0,40

1

Knedle z owocami

 

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

ziemniaki
m±ka pszenna
m±ka ziemniaczana
jaja (2 żółtka + 1 całe)
owoce mrożone
masło
margaryna
cukier

kg
kg
kg
szt.
kg
szt.
kg
kg

3
0,60
0,40
3
1
1
0,125
0,15

 

Kocie oczka z marmolad±

 

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

M±ka
M±ka ziemniaczana
Margaryna
Cukier puder
Jaja (żółtka)
Cytryna
Marmolada
Kuwertura lub dobra gorzka czekolada

Kg
Kg
Kg
Kg
Szt.
Kg
Kg
Kg

1
0,10
0,50
0,40
6
0,10
0,50
0,20

 

Rogaliki krucho - drożdżowe

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

m±ka
jaj
drożdże
margaryna
¦mietana duża
marmolada
cukier puder

kg
szt.
kg
kg
szt
kg
kg

1,20
5
0,10
0,50
1
0,70
0,15

Sernik

z brzoskwiniami

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

Ciasto kruche
Margaryna
Cukier puder
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia
Jaja
M±ka krupczatka

Masa serowa:
Ser twarogowy
Cukier
Masło
Jaja
Cukier waniliowy
Kasza manna
Rodzynki
Brzoskwinie

Beza:
Białka
Cukier
Kisiel

 

5) CIASTO  (1/4 zetrzeć na wierzchu bezy)
4) BEZA
3) BRZOSKWINIE
2) SER
1) CIASTO (3/4)


Kg
Kg
Szt.
Szt.
Szt.
Kg


Kg
Kg
Kg
Szt.
Szt.
Kg
Kg
puszka

Szt.
Kg
Szt.


0,375
0,20
1
1
6(4żółtka+2całe)
0,60


1,50
0,20
0,20
6
1
0,10
0,05
1

6
0,20
1

Pieczarki faszerowane

 

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

pieczarki
mięso wieprzowe
jaja
bułka tarta
m±ka
olej do głębokiego smażenia
przyprawy

kg
kg
szt.
kg
kg
litr

1,50
1
10
0,50
0,30
2

Kotlet schabowy po hawajsku

PRODUKTY

JM

ILO¦Ć

schab bez ko¶ci
jaja
m±ka
bułka tarta
olej do głębokiego smażenia
ananas konserwowy
ser żółty
przyprawy

kg
szt.
kg
kg
litr
puszka
kg

2,0
10
0,30
0,30
2
0,30

 

nasze przepisy
Wydarzenia
Catering
Nasza oferta
Na zajęciach
Jadłospis na tydzień
Regulamin
Egzaminy zawodowe
Plan zajęć
Co mówi± o nas
Portale gastronomiczne
Archiwum

 

O NAS | NASZA HISTORIA | NASZE PRZEPISY | KONTAKT
Copyright © 2010 ZSGiH * Polityka Prywatno¶ci
Zespół Gastronimicznych i Handlowych